ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το ΚΥΣΟΙΠ

Στο ΦΕΚ οι 19 ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΤΑΙΠΕΔ  - Κεντρική Εικόνα

Eγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται η δημοσίευσή του στo ΦΕΚ.

Στο Asset Development Plan του ΤΑΪΠΕΔ συμπεριλαμβάνονται 19 ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη (Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ, ΟΛΠ και δέκα περιφερειακά λιμάνια, μαρίνα Πύλου, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.α.) ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κ.α.). Επιπλέον, περιλαμβάνονται συμμετοχές του ΤΑΙΠΕΔ σε κρατικές εταιρείες (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ), καθώς επίσης και σε συνολικά 91 ακίνητα.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΪΠΕΔ, την έγκριση από το ΚΥΣΟΙΠ  και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που όφειλε να έχει τακτοποιήσει για να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις.