ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Θα διαπραγματευτούμε με τα Σκόπια από την αρχή, αν η συμφωνία δεν κυρωθεί από τον Τσίπρα

Λαζαρίδης: Το να αγκαλιάζεις τους επιχειρηματίες δεν σημαίνει ότι πλήττεις τους εργαζομένους - Κεντρική Εικόνα

«Εμείς, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε καμία περίπτωση. Και εφόσον η συμφωνία δεν κυρωθεί από τον κ. Τσίπρα, εμείς ως κυβέρνηση θα διαπραγματευτούμε με τα Σκόπια από την αρχή», τόνισε σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1» ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόσθεσε: «Δεν θα την ψηφίσουμε γιατί τη θεωρούμε μια πολύ κακή συμφωνία. Μια συμφωνία που εκχωρεί "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς κάτι το οποίο καμία άλλη κυβέρνηση δεν έκανε».

«Τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «μέρα με τη μέρα ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο. Και να είστε βέβαιοι ότι, όταν θα γίνουν οι εκλογές, όλοι μας θα τρίβουμε τα μάτια μας από το αποτέλεσμα. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ένας καταπληκτικός πρωθυπουργός, θα είναι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο στόχος είναι οι Έλληνες να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και το σχέδιο μας -και όχι απλά να καταψηφίσουν την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, με μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών και στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει από οικονομία, αλλά και για το πώς μπορούν να έρθουν οι επενδύσεις. Επαναφέροντας τη χώρα στην κανονικότητα θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν 100.000-120.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας το χρόνο».