ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο προσκήνιο νέα σενάρια για διάσωση της Folli Follie

Κρίσιμη συνέλευση μετόχων της Folli Follie για τη χρήση του 2017 - Η στάση του Δ. Κουτσολιούτσου - Κεντρική Εικόνα

Nέα σενάρια έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με πιθανή πρόθεση της Fosun να εμπλακεί στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της FFG.

Ωστόσο, πηγές που βρίσκονται κοντά στη δεύτερη βασική μέτοχο της Folli Follie δήλωναν ότι δεν κάνουν κανένα σχόλιο έως του υπάρξει μια πλήρης εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινεζικός όμιλος έρχεται να εκπροσωπήσει τη λύση του διάδοχου management στην εταιρία, αλλά και να προσφέρει φρέσκο χρήμα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, oι ανωτέρω πληροφορίες έρχονται σε μια στιγμή που η εταιρεία δηλώνει στο Χρηματιστήριο ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους και «προτίθεται να επανέλθει άμεσα επ' αυτού με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό».

Προς ώρας, αποφάσεις αναμένονται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς η εταιρεία έχει προσφύγει στις πρόνοιες του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, όπου οφείλει να αποδείξει τη βιωσιμότητά της αλλά και την υποστήριξή της από φρέσκο χρήμα, την ώρα που οι ομολογιούχοι απαιτούν εμπράγματες εξασφαλίσεις, εγγυητή με φρέσκο χρήμα, την ανάληψη της διοίκησης και σαφώς την πλήρη αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Η ενδεχόμενη εμπλοκή της Fosun απαντά εν μέρει στο αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργήσει η FFG, αναλογως πάντα, όπως προαναφέρθηκε, από την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, την οποία και αναμένει ο κινεζικός όμιλος.