ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός - Κεντρική Εικόνα

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε: «Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός».

Ερωτηθείς ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο τέως, πλέον, υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω άρχισε πριν από λίγο.

Στο μεταξύ, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μελετά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε το ΥΠΕΞ, με στόχο να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με δική του πρωτοβουλία ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του για την από κοινού επαναβεβαίωση της προσήλωσή τους στη Συμφωνία. Σαφή και αταλάντευτο πολιτικό στόχο της κυβέρνησης χαρακτήρισε την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενος στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έκανε λόγο για μη ερμηνεύσιμη πολιτικά κίνηση. Τον ισχυρισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μείνει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και όχι ο Νίκος Κοτζιάς απέρριψε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετική Είδηση:

Αντιδράσεις στον απόηχο της παραίτησης Κοτζιά