ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κωνσταντακόπουλοι- Σαχένκ οι προτιμητέοι επενδυτές για το Hilton

Στην ΤΕΜΕΣ το Hilton - Αποχωρούν οι Τούρκοι - Κεντρική Εικόνα

Την κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V., επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.

Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ των αδελφών Κωνσταντακόπουλων και ο τουρκικός όμιλος Dogus του Φερίτ Σαχένκ κατέθεσαν κοινή προσφορά για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θυγατρικής του ομίλου Alpha Bank.

Η εξέλιξη αυτή, εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων, σηματοδορεί δύο μεγάλης βαρύτητας εξελίξεις: Πρώτον, την επέκταση του ομίλου ΤΕΜΕΣ, του ξενοδοχειακού βραχίονα της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στην ξενοδοχειακή αγορά και, δη, στην πρωτεύουσα, έχοντας ήδη βάλει στο διεθνή ξενοδοχειακό χάρτη το Costa Navarino. Δεύτερον, την ενίσχυση της παρουσίας του τουρκικού κολοσσού Dogus στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Ιονική Ξενοδοχειακή αναφέρει ότι έλαβε σήμερα 5/8 την ακόλουθη επιστολή από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank .

«Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. (Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. ) ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών ("Δεσμευτικές Προσφορές") που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. ("Διαδικασία").

Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή ("Προτιμητέος Επενδυτής") την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας».