ΠΡΟΣΩΠΑ

Από το Οικονομικό της Πάτρας... αεροσυνοδός στο Σουλτανάτο του Ομάν (photos)

Από το Οικονομικό της Πάτρας... αεροσυνοδός στο Σουλτανάτο του Ομάν (photos) - Κεντρική Εικόνα

Από την Πάτρα στον εθνικό αερομεταφορέα του Σουλτανάτου του Ομάν και την Οman Air βρέθηκε η 29χρονη πατρινή Διαμαντοπούλου Δέσποινα. Μπορεί να είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών όμως η αγάπη της για τα αεροπλάνα και τους αιθέρες την οδήγησαν στο να γίνει αεροσυνοδός.

Τα τελευταία δύο χρόνια αυτή η αγάπη την οδήγησε αρκετά μακριά, στο Σουλτανάτο του Ομάν που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη.

Aπό το καλοκαίρι του 2019 ο εθνικός μεταφορέας του σουλτανάτου του Ομάν, Oman Air θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Μουσκάτ στην Αθήνα που θα είναι καθημερινές και θα γίνονται με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας Boeing 737 MAX (WY191 MCT-ATH 14:45-19:50 WY192 ATH-MCT 00:20-06:35).

Μιλώντας στο thebest.gr εξήγησε πώς πήρε την απόφαση για μία τέτοια αλλαγή, περιέγραψε τη νέα της ζωή και διηγήθηκε ιστορίες από πτήσεις που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

Έχει ταξιδέψει σε 23 χώρες όμως η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στην καρδιά και στην κορυφή των προτιμήσεων της!

Σε ερώτηση για το πώς πήρε την απόφαση αυτή, απάντησε: "Ως βασικό κίνητρο για να αφήσω την Ελλάδα στάθηκε το μισθολογικό και πόσο μάλλον η εμπειρία μιας νέας αρχής στο εξωτερικό. Σε μια χώρα που απέχει σχετικά από τα δεδομένα του δυτικού κόσμου, με εξωτική άγρια ομορφιά, στο επάγγελμα που αγαπώ το οποίο συνδυάζει ταξίδια σε κάθε άκρη της γης. Δελεαστικό πολύ για να μη δεχτώ την πρόκληση και το ρίσκο!"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της τόνισε: "Αν και έχω μεγάλη αδυναμία στις τέχνες και τις επιστήμες, από μικρή είχα την τρέλα να βρεθώ ανάμεσα στα σύννεφα και να διασχίζω τον ουρανό! Κάθε ηλικία είχε τα αντίστοιχα όνειρα, που για έναν περίεργο λόγο, όλα είχαν να κάνουν με αεροσκάφη."

Πηγή thebest.gr