ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφί» Ντόρας για την εξαγορά της ΔΕΗ: «Με βάζει σε υποψίες, δε μου δένει η υπόθεση»

Μπακογιάννη: Θετικό βήμα η έξοδος στις αγορές αλλά απέχουμε πολύ από την κανονικότητα - Κεντρική Εικόνα

«Η εξαγορά που έκανε η ΔΕΗ, με βάζει σε υποψίες. Δε μου δένει η όλη αυτή υπόθεση. Να έρθει η σύμβαση στη Βουλή, να δούμε ποιος την έκανε, ποιος έβαλε την υπογραφή του, και ποια ομάδα εργασίας έκανε αυτή την μελέτη που οδήγησε σε αυτή την εξαγορά», 

Αυτό δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας των Σκοπίων EDS. 

Nα θυμίσουμε ότι χθες η αντιπολίτευση επανέφερε το όλο θέμα στην επικαιρότητα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, και νέα ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στις ερωτήσεις τους επικαλούνται στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της EDS, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια, τα πάγιά της δεν ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου. Παράλληλα, ο δείκτης της πιστοληπτικής ικανότητας είναι αρνητικός, ενώ έχει εγγράψει ζημίες για το 2017. Ο κ. Σκρέκας επικαλείται επίσης δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρος της πληρωμής των 4,8 εκατ. ευρώ, που κόστισε στη ΔΕΗ η εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας, μεταφέρθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων.