ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σκλαβενίτης: Τα προϊόντα που έβαλε στα ράφια του και τον απογείωσαν σε πωλήσεις!

Σκλαβενίτης: Κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που τη φέρνει έτοιμη για deal με Γάλλους - Κεντρική Εικόνα

Κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων παρουσίασε η Χαρτοβιομηχανία Γλάρος, της οποίας τα προϊόντα υγιεινής και ατομικής καθαριότητας έχουν περίοπτη θέση στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας Σκλαβενίτης. 

Όμως δεν πρόκειται για μια απλή εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το πρώτο σε καταστήματα ελληνικό σούπερ μάρκετ, αλλά για την εταιρεία που αντιπροσωπεύει όλο τον βιομηχανικό βραχίονα του ομίλου Σκλαβενίτη!

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που δημοσίευσε η Γλάρος, σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 35,1% και διαμορφώθηκαν σε 58,45 εκατ. ευρώ έναντι 43,3 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν και τα προϊοντα Γλάρος και τα άλλα private label της Σκλαβενίτης ήταν από τα πρώτα που μπήκαν για να γεμίσουν τα άδεια ράφια του πρώην δικτύου Μαρινόπουλος ουσιαστικά είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2017 οπότε και παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα της αλυσίδας.

Η ομαλοποίηση στο δίκτυο αναμένεται να οδηγήσει σε πωλήσεις σημαντικά πάνω από 60 εκατ. ευρώ καθiστώντας την Γλάρος ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες των εγχώριων χαρτοβιομηχανιών προϊόντων ατομικής υγιεινής.

Η Γλάρος είναι μία από τις περιπτώσεις που η χαρτοβιομηχανία κυριαρχεί αλλά υπάρχουν και διαφορετικές δραστηριότητες κάτω από την "ομπρέλα" της.

Αυτό έγινε από την στιγμή που η οικογένεια Σκλαβενίτη αποφάσισε να την συγχωνεύσει με άλλες βιομηχανικές και εμπορικές εταιρείες του ομίλου που αντικείμενο τους έχουν κυρίως την παραγωγή και την τροφοδοσία των καταστημάτων του ομίλου με τρόφιμα.

Οι δύο μεγαλύτερες από αυτές είναι η Baker Master που παράγει κατεψυγμένες ζύμες, πίτσες, πίτες και σφολιατοειδή, αρκετά από τα προϊόντα της πωλούνται από τους φούρνους και τα σημεία εστίασης των καταστημάτων της Σκλαβενίτης, και η Meat House Α.Ε. που αφορά κυρίως στα συσκευασμένα κρέατα με την επωνυμία της εταιρείας που πωλούνται από την αλυσίδα.