ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική συνάντηση Αναστασιάδη - Τσαβούσογλου με μεσολάβηση Κοτζιά

Αναστασιάδης: Απώτερος στόχος η ασφάλεια, η ευημερία και η δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης - Κεντρική Εικόνα

Συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Νέα Υόρκη είχαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία διευθετήθηκε μέσω του Νίκου Κοτζιά. Κατά την συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση της Τουρκίας επί των εξωτερικών πτυχών του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, η συνάντηση αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό.

Σε ερώτηση αν στη συνεδρία συζητήθηκε το θέμα συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι "ο πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως, για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται. Οι συζητήσεις που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και αυτό βοηθά στο να υπάρχει καλύτερος προβληματισμός".

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις επαφές στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και για τις επαφές που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Ενέργειας κλπ. Ενημέρωσε, επίσης, για θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ξεκίνησε μετά την ενημέρωση η συζήτηση, η οποία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα και θα ολοκληρωθεί σε μια δεύτερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στις 23 Οκτωβρίου, το πρωί", ανέφερε ο κ. Προδρόμου.