ΕΛΛAΔΑ

Μικρούς θησαυρούς βρίσκουν χρυσοθήρες που... χτενίζουν κοσμικές παραλίες στα ελληνικά νησιά

Μικρούς θησαυρούς βρίσκουν χρυσοθήρες που... χτενίζουν κοσμικές παραλίες στα ελληνικά νησιά  - Κεντρική Εικόνα

Θησαυρούς στην άμμο κοσμοπολίτικων παραλιών ψάχνουν σύγχρονοι… χρυσοθήρες. Κάθε Σεπτέμβριο, όταν οι παραλίες αδειάσουν από τους λουόμενους, αλλά και κάποιες νύχτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εφορμούν με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εξετάζουν βήμα βήμα την παραλία.

Πορτοφόλια, κέρματα, βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κινητά τηλέφωνα είναι κάποια από τα αντικείμενα που εντοπίζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους".

Οι περισσότεροι δηλώνουν τα ευρήματά τους στις αρχές, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις εντοπίζονται και αρχαία νομίσματα. Όπως αποκάλυψε ένας από τους σύγχρονους κυνηγούς θησαυρών, το μεροκάματο αγγίζει τα 300 με 400 ευρώ.

Ωστόσο, στα κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα όπως είναι η Μύκονος ή η Σαντορίνη, το μεροκάματο μπορεί να αγγίξει και τα 1500 ευρώ.

"Αρκετοί που διαμένουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές ασχολούνται με την αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων στις παραλίες. Από το να κάθονται στα καφενεία, αγοράζουν ένα ανιχνευτικό μηχάνημα και βγάζουν μεροκάματο στις παραλίες. Γνωρίζω άτομα που δεν κάνουν καμία εργασία αλλά επιβιώνουν άνετα με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι βέβαια εύκολο να πλουτίσεις από αυτό. Κάποιοι όμως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετά χρήματα" τόνισε.