ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Porsche αναβιώνει τη θρυλική “Moby Dick” (video)

Η Porsche αναβιώνει τη θρυλική “Moby Dick” (video) - Κεντρική Εικόνα

H Porsche αποκάλυψε τη νέα 935 την γνωστή και ως Moby Dick, η οποία είχε κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του LeMans το 1979.

Και το καλύτερο είναι πως η νέα 935 δεν είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο. Αντιθέτως η Porsche θα κατασκευάσει 77 μοντέλα τα οποία θα αγοραστούν από τους πιο διακεκριμένους πελάτες της γερμανικής μάρκας.

Δυστυχώς, η νέα 935 δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, αλλά το θετικό είναι πως βασίζεται στη νέα 911 GT2 RS. Αυτό σημαίνει πως η νέα 935 έχει έναν εξακύλινδρο κινητήρα twin turbo 700 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK επτά σχέσεων.

Στο εσωτερικό της 935 υπάρχει ένα ψηφιακό ταμπλό από την Cosworth όπου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει ακόμη και το ABS του αυτοκινήτου.

Επίσης, η σύγχρονη Moby Dick είναι εξοπλισμένη με το τιμόνι της αγωνιστικής 911 GT3 R του 2019 και έχει σύστημα κλιματισμού, roll cage, ένα κάθισμα τύπου bucket και ζώνη ασφαλείας έξι σημείων, ενώ θα προσφέρεται με την επιλογή προθήκης ενός δεύτερου καθίσματος.

Η νέα Porsche 935 έχει ανθρακονημάτινο αμάξωμα το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αυθεντική 935 πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ πιο μακρύ από το αμάξωμα της 911. Επίσης, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες είναι διακοσμημένη με τα κλασσικά αυτοκόλλητα Martini, κάτι που την κάνει ακόμη πιο όμορφη.

Τέλος, να πούμε πως θα κατασκευαστούν μόνο 77 Porsche 935 που θα κοστίζουν 700.000 ευρώ περίπου η κάθε μία και οι παραδόσεις θα αρχίσουν από τον ερχόμενο Ιούνιο.