ΕΛΛAΔΑ

Πολύ νερό ο «Ζορμπάς» στην Πελοπόννησο (photos)

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (pdf) - Κεντρική Εικόνα

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Νότια Πελ/νησο και ειδικότερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, καθώς και ο υψηλός κυματισμός με την μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων, προκαλούν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές. Παράλληλα οι καταιγίδες που πλήττουν τη νότια Ελλάδα επίσης δυσκολεύουν τις μετακινήσεις καθώς σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα. H Εικόνα 1 δείχνει τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφουμε μέχρι τις 15:30. Στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπερνά τα 110 και 100 mm αντίστοιχα και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα. Στην δορυφορική εικόνα (Εικόνα 2) βλέπετε τη θέση του Ξενοφώντα με το "μάτι" του να διακρίνεται στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος. Η ελάχιστη πίεση που κατέγραψαν οι επίγειοι μετεωρολογικοί σταθμοί κοντά στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού συστήματος ήταν 988.7 hPa στην Πύλο.

 

Εικόνα 1. Τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφουμε μέχρι τις 15:30 το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Εικόνα 2. Δορυφορική εικόνα από NASA MODIS Terra στην οποία διακρίνεται τη θέση του Ξενοφώντα με το "μάτι" του κοντά στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος. 

 

Εικόνα 3. Η προβλεπόμενη θέση του Μεσογειακού Κυκλώνα "Ξενοφών" στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00.

Πηγή: meteo.gr