ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Η κινεζική ανάμειξη στις ΗΠΑ βρίσκεται σε "απαράδεκτο επίπεδο"

 Το Πεκίνο ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα - Κεντρική Εικόνα

Η ανάμειξη της κινεζικής κυβέρνησης στην αμερικανική πολιτική σκηνή, τα ΜΜΕ και τον επιχειρηματικό κόσμο έχει φθάσει σε «απαράδεκτο επίπεδο», κατήγγειλε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Επισημαίνοντας ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, ο Αμερικανός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε σε δημοσιογράφους ότι η Κίνα χρησιμοποιεί οικονομικά, στρατιωτικά μέσα και τα ΜΜΕ για να επηρεάσει και να αποδυναμώσει την αμερικανική κυβέρνηση.

«Αυτές οι δραστηριότητες έχουν φθάσει σε απαράδεκτο επίπεδο» τόνισε.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να επεξηγήσει τις κατηγορίες που διατύπωσε ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών ότι το Πεκίνο αναμειγνύεται στις αμερικανικές εκλογές, έγραψε σε ένα tweet σήμερα ότι η Κίνα βάζει «προπαγανδιστικές διαφημίσεις», που είναι γραμμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με άρθρα σε μια εφημερίδα στην Αϊόβα.

«Η Κίνα βάζει προπαγανδιστικές διαφημίσεις στη Des Moines Register και σε άλλες εφημερίδες, που τις κάνουν να μοιάζουν με ειδήσεις», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτό συμβαίνει «διότι τους νικάμε στο εμπόριο, στις αγορές και οι αγρότες θα βγάλουν μια περιουσία όταν αυτό τελειώσει!», συμπλήρωσε.