ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείδωσε» η ημέρα πληρωμής 30 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους του ΕΛΓΑ

Έρχεται επίδομα 100 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ - Ποιες οικογένειες είναι δικαιούχοι - Κεντρική Εικόνα

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στο Agronews ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές ήδη η απόφαση της πληρωμής έχει πάρει ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμού Δραστηριότητας) και αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την Δευτέρα, ή την Τρίτη (24/25 Σεπτεμβρίου).

«Εφόσον το θέμα προχώρησε και έχει φύγει από εμάς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σετεμβρίου. Το ύψος της θα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πληρωμή είχε προγραμματιστεί – όπως είχε δηλώσει από τη ΔΕΘ ο κ. Κουρεμπές – για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 10%, ο πρόεδρος τους ΕΛΓΑ ανέφερε στο Agronews ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.  

Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα.