ΔΙΕΘΝΗ

Τεράστιες ουρές από τα ξημερώματα σε νέο discount σούπερ μάρκετ - Θέλει να ανταγωνιστεί Lidl-Aldi (photos+videos)

Τεράστιες ουρές από τα ξημερώματα σε νέο discount σούπερ μάρκετ - Θέλει να ανταγωνιστεί Lidl-Aldi (photos+videos)  - Κεντρική Εικόνα

Η μεγάλη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco παρουσίασε χθες στο καταναλωτικό κοινό τα πρώτα υποκαταστήματα της νέας αλυσίδας Jack's. Τα discount καταστήματα της μεγάλης αλυσίδας θα πωλούν κυρίως βρετανικά τρόφιμα και ποτά «στις χαμηλότερες δυνατές τιμές». Kαι εάν κρίνουμε από τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν από τα ξημερώματα για το ποιος θα λάβει τις μεγάλες προσφορές των εγκαινίων, φαίνεται ότι οι ανταγωνιστές γερμανικοί κολοσσοί, Lidl και Aldi, δεν θα έχουν εύκολο αντίπαλο. 

Η νέα αλυσίδα καταστημάτων της Tesco έλαβε αυτό το brand name από τον ιδρυτή της, Jack Cohen, και εκτός από είδη παντοπωλείου θα διαθέτει και είδη υγιεινής, όλα με την ετικέτα Jack, ενώ δε θα λείπουν και μια σειρά από γνωστά εμπορικά σήματα.

Αλλά τι είναι τα Jack's και γιατί είναι η Tesco αποφάσισε να δρομολογήσει μια τέτοια επένδυση;

Τa Jack's είναι ουσιαστικά τα discount καταστήματα της Tesco και σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τους γερμανικούς Discounters Aldi και Lidl.

Περίπου 1.800 προϊόντα θα πωλούνται με την ετικέτα του Jack, μαζί με μια μικρή ποικιλία γνωστών εμπορικών σημάτων όπως οι σοκολάτες Marmite και Cadbury.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Dave Lewis, δήλωσε: "Πρόκειται για το φθηνότερο κατάστημα στο είδος του. Κανένα άλλο τέτοιο κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ταιριάζει με αυτή την πρόταση".

Το Brand θεωρείται ότι θα αμφισβητήσει στα ίσα  τις γερμανικές αλυσίδες Aldi και Lidl, οι οποίες έκοψαν μερίδια αγοράς από τους λεγόμενους «τέσσερις μεγάλους» των σουπερμάρκετ της Βρετανίας. Οι Aldi και Lidl έχουν καταφέρει να διπλασιάσουν σχεδόν τα μερίδια αγοράς τους στον κλάδο σούπερ μάρκετ από το 2013 σε 13,1%, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για super market jacks Shoppers queue