ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, κατά τον Ν. Φίλη

O Φίλης χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη την Μέρκελ - Κεντρική Εικόνα

Ανοικτό αφήνει ο Νίκος Φίλης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάιο του 2019. Μιλώντας στον Ant1 ο πρώην υπουργός  είπε ότι με βάση το σενάριο αυτό, η χώρα θα οδηγηθεί σε τριπλές εκλογές – εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος… Στην ώρα τους. Η ώρα τους είναι κατά τη γνώμη μου το τέλος της τετραετίας, όπως το’ πε και ο πρωθυπουργός, δηλαδή σε ένα χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, για να μην μελλοντολογούμε, υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν το Μάιο όλες μαζί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε πως ακόμη και με βάση το ενδεχόμενο αυτό «δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αστάθειας, γιατί η χώρα αυτή τη στιγμή βγαίνει από μια δανειακή σύμβαση με μεγάλες δυσκολίες, έχει επιτύχει συγκεκριμένες θετικές αλλαγές στα θεμελιώδη [ζητήματα] της Οικονομίας. Επίσης έχει στόχους που μπορεί να επιτύχει το επόμενο διάστημα και δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει αυτή την προσπάθεια, να βγει η χώρα αυτή σιγά – σιγά από τα δύσκολα».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος… Στην ώρα τους. Η ώρα τους είναι κατά τη γνώμη μου το τέλος της τετραετίας, όπως το’ πε και ο πρωθυπουργός, δηλαδή σε ένα χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, για να μην μελλοντολογούμε, υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν το Μάιο όλες μαζί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως ακόμη και με βάση το ενδεχόμενο αυτό «δεν υπάρχει θέμα πολιτικής αστάθειας, γιατί η χώρα αυτή τη στιγμή βγαίνει από μια δανειακή σύμβαση με μεγάλες δυσκολίες, έχει επιτύχει συγκεκριμένες θετικές αλλαγές στα θεμελιώδη [ζητήματα] της Οικονομίας. Επίσης έχει στόχους που μπορεί να επιτύχει το επόμενο διάστημα και δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει αυτή την προσπάθεια, να βγει η χώρα αυτή σιγά – σιγά από τα δύσκολα».

Σε ερώτηση για τον κ. Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα πάρει την ευθύνη ο κ. Καμμένος να δημιουργήσει πολιτική κρίση τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη σταθερότητας.

Για το θέμα που προέκυψε με το σχόλιο του κ. Καψώχα στην ΕΡΤ ο κ. Φίλης έκρινε ότι:  "Ο κ. Καψώχας δεν ήταν σωστά αυτά που είπε και ως επαγγελματικό ήθος και ως περιεχόμενο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ένας συνάδερφος αλλά η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Δεν είναι μαγαζιά τα κανάλια ούτε σούπερ μάρκετ και η Δημόσια Τηλεόραση θα έπρεπε να προωθεί μια διαφορετική αντίληψη".