ΕΥ ΖΗΝ

Το πρώτο επιχειρηματικό τριήμερο για δημιουργούς κινουμένων σχεδίων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το πρώτο επιχειρηματικό τριήμερο για δημιουργούς κινουμένων σχεδίων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Εικόνα

Ραντεβού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει ο επιχειρηματικός κόσμος του animation στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2018, για ένα τριήμερο γεμάτο από διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, προβολές και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ δημιουργών, παραγωγών, επαγγελματιών από κορυφαία στούντιο κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο και εκπροσώπων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής.

Μετά την πετυχημένη παρουσία των Ελλήνων δημιουργών κινουμένων σχεδίων στο διεθνές φεστιβάλ Annecy International Animated Film Festival, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Athens Animation Agora, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της γραμματείας (που υπάγεται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και του Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture θα ανοίξει τις πύλες του στις 22 Σεπτεμβρίου, 2018. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Δρίβας, υπεύθυνος γραφείου τύπου ιδρύματος Ωνάση, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, και ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture, Βασίλης Καραμητσάνης.

Για το θέμα ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λ. Κρέτσος δήλωσε σχετικά: «Το Athens Animation Agora πρόκειται να αποτελέσει θεσμό για την ελληνική αγορά, αφού αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης των καλλιτεχνών με τον εμπορικό κόσμο, έχοντας έναν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο μετράει πάνω από 70 χρόνια παρουσίας. Στο εθνικό μας οπλοστάσιο διαθέτουμε παραγωγούς και δημιουργούς που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τα μεγαλύτερα στούντιο της Αμερικής και της Ευρώπης και ιδίως τα τελευταία χρόνια μετράμε διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Δημιουργούμε τις συνθήκες και ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, ικανό να προσελκύσει επενδύσεις και να οδηγήσει σε σημαντικές συμπαραγωγές».