ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Νοέμβριο η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον λιγνίτη της ΔΕΗ

Σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο στρέφεται η αγορά ενέργειας-Η περίπτωση της ΔΕH - Κεντρική Εικόνα

Για το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου τοποθετείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Πιέσεις προς το ΥΠΕΝ να δοθεί και άλλος χρόνος για να αξιολογηθούν και να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι επενδυτές, είχαν υποβάλλει οι Κινέζοι της CHN Energy, οι οποίοι στο διαγωνισμό για την εξαγορά του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ συμμαχούν με τον όμιλο Κοπελούζο.

Το δεύτερο σχήμα είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους Τσέχους της Ιndeverse, μέλος του ομίλου Seven Energy.

Αρχικά ως ημερομηνία υποβολής προσφορών είχε προσδιοριστεί η 9η Οκτωβρίου και η 17η Οκτωβρίου ως ημερομηνία σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, το οποίο θα ενέκρινε τον πλειοδότη.

Με την απόφαση της παράτασης κατά 1 μήνα από 2 που είχε ζητήσει η Κινεζική εταιρεία, το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού επιμηκύνεται και πλέον είναι αβέβαιος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Το αίτημα για παράταση του διαγωνισμού κρίθηκε απαραίτητο από την κοινοπραξία για την καλύτερη προετοιμασία της. Μάλιστα το ελληνοκινεζικό σχήμα φέρεται να είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι το τίμημα είναι άμεσο συνδεδεμένο με το χρόνο κατάθεσης των προσφορών.