ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Folli Follie: Ξεπουλάει αναζητώντας ρευστό

Folli Follie: Ξεπουλάει αναζητώντας ρευστό - Κεντρική Εικόνα

«Fabulous End of Season Bazaar»! Έτσι ονομάζεται η επιχείρηση... ξεπουλήματος των ασημικών της άλλοτε αυτοκρατορίας των πολύτιμων αξεσουάρ,  Folli Follie, σε μια προσπάθεια να μαζέψει ρευστό. Η χειμαζόμενη αλυσίδα, στελέχη της οποίας δήλωσαν πρόσφατα στο δικαστήριο πως οι πωλήσεις της πάνε καλά, "τρέχει" το διάστημα αυτό δεκαήμερο προσφορών σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της,  «απόλαυσε προσφορές από 20€ . Η προσφορά ισχύει έως 30/09/2018 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων».

Το Fabulous End of Season Bazaar είναι διαθέσιμο τόσο διαδικτυακά (και σε συγκεκριμένα καταστήματα: ΕΡΜΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, METRO MALL, ΚΗΦΙΣΙΑ, MALL, Ν.ΙΩΝΙΑ, HΡΑΚΛΕΙΟ. 

Οι εκπτώσεις αγγίζουν το 80% της αρχικής τιμής ενώ δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο δεκαήμερο να πάρει παράταση προκειμένου να ξεπουλήσει όσα περισσότερα εμπορεύματα μπορεί. Οι τελικές τιμές, μετά την προσφορά ξεκινούν από τα 20 ευρώ για τα γυαλιά ηλίου και τα 40 ευρώ για τσάντες, όταν οι αρχικές τιμές ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 ευρώ το τεμάχιο.  

Η κίνηση αυτή της χειμαζόμενης αλυσίδας σχετίζεται με την άμεση ανάγκη που έχει να αποκτήσει ρευστό. Η εταιρεία για να παραμείνει ζωντανή, ήτοι να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της χρειάζεται 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως, όπως έχουν αναφέρει στελέχη της. Και αυτό γιατί οι βασικοί προμηθευτές της έχουν απαιτήσει την προπληρωμή των εμπορευμάτων τους, (σ.σ. πριν δηλαδή την παράδοσή τους, όταν τοποθετούνταν η εκάστοτε παραγγελία). Κάτι που έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με "απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον όπως αναφέρεται στην αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106α.