ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Nέο πεντάστερο ξενοδοχείο ετοιμάζει η Ikos στην Κω

Nέο πεντάστερο ξενοδοχείο ετοιμάζει η Ikos στην Κω - Κεντρική Εικόνα

Ξεκινά η νέα επένδυση της αλυσίδας Ikos- όπου βασικοί μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης της ΣΑΝΗ και συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management- στην Κω, μετά και τη χορήγηση της άδειας δόμησης από την ειδική υπηρεσία προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του υπουργείου Τουρισμού.

Στην άδεια δόμησης που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, προβλέπεται η μετατροπή της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας πρώην Club Med 4* που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Κω -Κεφαλου, σε ξενοδοχειακή  μονάδα πέντε αστέρων, με προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ikos, το νέο ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο το 2019 (ήδη έχει ξεκινήσει να δέχεται κρατήσεις για την επόμενη σεζόν), ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης έχει υπολογιστεί στα 90 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή 410 δωματίων.  Στα νέα κτίρια, όπως αναφέρεται στην άδεια δόμησης, περιλαμβάνονται ισόγεια και διώφορα κτίρια δωματίων, εστιατόρια, kids club, υπαίθριο θέατρο και pool bar.

Όπως τονίζεται ακόμη στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου  Ελλάκτωρ για το πρώτο εξάμηνο του 2018 που ανακοινώθηκαν χθες, η ΑΚΤΩΡ θα αναλάβει την ανακατασκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση μη λειτουργούσας ξενοδοχειακής μονάδας προς δημιουργία νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων (έργο αξίας 33,2 εκατ. ευρώ).

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη επένδυση της Ikos μετά τα φετινά εγκαίνια της μονάδας Ikos Dassia στην Κέρκυρα, μια επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ. Οι μονάδες εντάσσονται στο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος για την περίοδο 2018- 2020. 

Φέτος ο όμιλος ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη μιας μονάδας στην ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ισπανία αυτή τη φορά. Η νεοσύστατη Ikos International, με έδρα το Λουξεμβούργο, προχώρησε στην αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στην Μαρμπέλλα της Ανδαλουσίας, το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό της αλυσίδας θα αναμορφωθεί πλήρως.

Η νέα μονάδα θα ονομαστεί Ikos Andalusia, θα είναι δυναμικότητος 400 περίπου δωματίων και σουιτών και ο προγραμματισμός είναι να λειτουργήσει την άνοιξη του 2020. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα δύο ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω, στην αλυσίδα ανήκουν το Ikos Oceania (πρώην Oceania Club) στα Νέα Μουδανιά και το Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach) το οποίο ανακαινίστηκε, μια επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr