ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα Τρίκαλα παρουσίαζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μελετά το ΥΠΕΝ - Κεντρική Εικόνα

Μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ, παρουσιάζουν αύριο τρία ηλεκτροκίνητα οχήματα, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα κυκλοφορήσουν στα Τρίκαλα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο του έργου ELVITEN (http://www.elviten-project.eu) αλλά και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Η παρουσίαση των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, να πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Πρόκειται για 2 από τα 10 συνολικά οχήματα του προγράμματος ELVITEN, καθώς και για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, δωρεά εταιρείας στον δήμο Τρικκαίων.

Το έργο ELVITEN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. Το πρόγραμμα ELVITEN - Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα.

Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ - το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο συστημάτων επικοινωνιών και υπολογιστών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Μεθαύριο Τετάρτη, 19 του μηνός και λόγω τεχνικού ζητήματος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ από τον δήμο Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση παρουσίασης των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα Τρίκαλα και όχι αύριο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί και δημοσιεύθηκε σε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ. (7:51μ.μ.).

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.