ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΝΔ κατά ΑΠΕ και κυβέρνησης για το θέμα της περικοπής των συντάξεων

«Πυρά» ΝΔ κατά ΑΠΕ και κυβέρνησης για το θέμα της περικοπής των συντάξεων - Κεντρική Εικόνα

Επίθεση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίοι οι θεσμοί ενημέρωσαν πως το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».