ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επένδυση 1 δισ. € από την Mercedes (όχι στην Ελλάδα) στην Ουγγαρία

Επένδυση 1 δισ. € από την Mercedes (όχι στην Ελλάδα) στην Ουγγαρία - Κεντρική Εικόνα

Αν αναρωτιέστε πως και γιατί γίνονται επενδύσεις στις γειτονικές μας χώρες δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πιο μακριά από την Ουγγαρία.

Εκεί που η εθνική οικονομική πολιτική κάνει την Mercedes Benz να έχει έτοιμη επένδυση σε μία νέα γραμμή παραγωγής (τη δεύτερη στην πόλη) για μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Η επένδυση, με ύψος 1.000.000.000€, ένα δισεκατομμύριο ευρώ (το γράψαμε και ολογράφως για να το χωνέψετε) θα δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας αλλά και αρκετές ακόμα στους προμηθευτές της εταιρίας στην Γερμανία.

Ο υπουργός εμπορίου και διεθνών σχέσεων της Ουγγαρίας, δήλωσε υπερήφανος και τόνισε ότι «η επένδυση αποδεικνύει ότι η οικονομική πολιτική της Ουγγαρίας που στοχεύει να κάνει τη χώρα το κέντρο της ποιοτικής παραγωγής της Ευρώπης, αποδεικνύεται σωστή.»

Η δεύτερη γραμμή παραγωγής της Mercedes στην Ουγγαρία θα δημιουργηθεί στην πόλη Κετσκεμέτ και θα παράγει οχήματα υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Mercedes, ήδη τον Απρίλιο του 2016, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 580.000.000€ ακόμα στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής ώστε να μπορεί και αυτή να δημιουργεί τα νέα γενιάς μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Τέλος, για να εμπεδώσετε ακριβώς το γιατί επιλέγεται μία χώρα για επενδύσεις -εκτός από την κεντρική κυβερνητική πολιτική- ο υπεύθυνος σχεδιασμού παραγωγής της Mercedes έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα επένδυση στην παραγωγή είναι απόδειξη για την υψηλή γνώση και αποδοτικότητα των υπαλλήλων του Κετσεσμέτ αλλά και για την απόλυτα αγαστή συνεργασία με τις εθνικές και τις τοπικές αρχές»

Και τώρα για τα πρακτικά. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε μόλις το 2012, εργάζονται ήδη 4.000 άνθρωποι και παράγονται 180.000 οχήματα ετησίως. Προσθέτουμε άλλους 2.500 με τη νέα γραμμή παραγωγής και έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο με τέτοια νούμερα μπορεί να χτυπηθεί η ανεργία. Απλά πράγματα!