ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αύξηση κερδών 45,5% για την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία «Rent a Car»

Έρχονται εξαγορές και λουκέτα στην αγορά rent a car  - Κεντρική Εικόνα

Αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών ανακοίνωσε η Autohellas για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφτασε τα €227 εκατ., έναντι €150 εκατ. το 2017, καταγράφοντας αύξηση 51,4%, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIΤ) έφτασαν τα €24.0 εκατ. από €16,5 εκατ. το 2017 παρουσιάζοντας αύξηση 45,5%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη €19,1 εκατ. έναντι κερδών €12,4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 54%, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη €13,9 εκατ., σε σχέση με κέρδη €10,4 εκατ. το 2017. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για επίδοση σημαντικά βελτιωμένη κατά το πρώτο εξάμηνο, όπου η ζήτηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω εποχικότητας του τουρισμού είναι ακόμη σχετικά χαμηλή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου κατά την 30/06/2018 έφτασαν τα €227,3 εκατ. έναντι €207,4 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ μέσα στο έτος έχει πραγματοποιηθεί επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους €98 εκατ., με τον στόλο να έχει αυξηθεί κατά 5.300 αυτοκίνητα σε σχέση με την 30/6/2017 φτάνοντας τα 44,300 αυτοκίνητα.

Η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 12,9%, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι θετικός τόσο στις χώρες του εξωτερικού, όσο κυρίως στην Ελλάδα, όπου η ταυτόχρονη αύξηση των τουριστικών βραχυχρόνιων, αλλά και των εταιρικών μακροχρόνιων μισθώσεων στηρίζουν την πορεία της εταιρείας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 13,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή της πως οι πωλήσεις από την εισαγωγή και διανομή των HYUNDAI και KIA, που αποκτήθηκαν την 31/12/2017 και ενοποιούνται για πρώτη φορά, συνέβαλαν σημαντικά στην κερδοφορία του αδυνάμου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις 1ου εξάμηνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε:

"H Autohellas έχει πετύχει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη τόσο στο τουριστικό κομμάτι της δραστηριότητάς της, όσο και στις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Είναι ενθαρρυντικό ότι και τα αποτελέσματα του τρίτου, νέου πυλώνα, δηλαδή της εμπορίας αυτοκίνητων, έχουν πια σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα του Ομίλου. Το τρίτο τρίμηνο, που όπως πάντα είναι αυτό που θα διαμορφώσει το ετήσιο αποτέλεσμα, εξελίσσεται και αυτό σε θετικούς ρυθμούς.  Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, οι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας είναι για άλλη μια φορά για το 2018 ιδιαίτερα θετικοί, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των υποδομών και επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας".

Image result for autohellas

Ποια είναι η Autohellas

Η AUTOHELLAS A.T.E.E. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου (Rent a Car) στην Ελλάδα, βάσει των οικονομικών μεγεθών της και του στόλου των οχημάτων που διαχειρίζεται. Αποτελεί δε το μεγαλύτερο εθνικό franchisee (δικαιοδόχο) της Hertz International παγκοσμίως. 

Η AUTOHELLAS ATEE (HERTZ) υπάρχει στην Ελλάδα περισσότερο από 44 χρόνια και από το 1978 έως σήμερα κρατά σταθερά τη πρώτη θέση στον κλάδο της ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της άλλωστε, η Hertz - Autohellas βραβεύτηκε επί δυο συνεχόμενα έτη, το 1998 και το 1999, από τον Τουριστικό κλάδο με το βραβείο της καλύτερης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα (Βραβείο TTG).  

Επί του παρόντος, ο στόλος Hertz αποτελείται από περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα σε 8 χώρες και 115 τοποθεσίες, εκ των οποίων οι 27 είναι αεροδρόμια.