ΕΛΛAΔΑ

Τι είναι το επίδομα τηλεόρασης και ποιοι το δικαιούνται

H ανατροπή στην κάλπη έφερε και ανατροπή στην τηλεθέαση - Κεντρική Εικόνα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη χορήγηση επιδόματος σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα. 

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των ελληνικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας θα έχουν οι περιοχές της χώρας, που έως σήμερα δεν απολαμβάνουν τηλεοπτικής κάλυψης.

Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημείωσε πως «πρέπει να μιλήσουμε επί προγραμμάτων. Θα περίμενα να ακούσω τις απόψεις σας για κάθε ένα μέτρο από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι ασφαλιστικές εισφορές;». Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο ΚΙΝΑΛ, καλώντας το σε συζήτηση γι' αυτά τα θέματα.


Υπολογίζεται πως το μέτρο αφορά 3.500 οικισμούς και 410.000 πολίτες, που κατοικούν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Ειδικότερα προβλέπεται η επιχορήγηση με ποσό 110 ευρώ εφάπαξ εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου στους μόνιμους κατοίκους για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού με ελεύθερη την επιλογή του παρόχου.