ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διάκριση για τα προϊόντα της εταιρείας Σελόντα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά Νηρέα - Σελόντα από την Andromeda Seafood - Κεντρική Εικόνα

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε η εταιρεία Σελόντα για την ποιότητα των προϊόντων της. Η αναγνώριση προήλθε από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (ITQI) σε τυφλή γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από επιτροπή απαρτιζόμενη από 175 κριτές εκ των οποίων οι 90 ήταν σεφ διεθνούς κύρους και φήμης.

Σε αυτή τη διοργάνωση η επιτροπή βράβευσε τον κρανιό (μυλοκόπι), το φαγκρί και το λαβράκι της Σελόντα με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2018 (Superior Taste Award 2018) με δυο χρυσά αστέρια, που αντιστοιχούν σε αξιοσημείωτη γεύση. Μάλιστα το λαβράκι της Σελόντα λαμβάνει το ίδιο βραβείο για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την αναγνώριση της ποιότητας και της γεύσης του.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας -iTQi είναι ο παγκόσμια καταξιωμένος οργανισμός, που εξειδικεύεται στην πιστοποίηση της γεύσης Τροφίμων και Ποτών. Από το 2004 έχει πιστοποιήσει και βραβεύσει πάνω από 10.000 προϊόντα σε 130 χώρες από όλο τον κόσμο. Για το 2018, 1850 προϊόντα από 90 χώρες κατάφεραν να περάσουν τις απαιτητικές αξιολογήσεις των κριτών του iTQi και διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους γεύση, κι ανάμεσά τους, τρία από τα κορυφαία προϊόντα της Σελόντα.

Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, καθώς η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα για το 2018.