ΕΛΛAΔΑ

Νέο απεργιακό «χτύπημα» στο λιμάνι του Πειραιά - 24ωρη απεργία στην Cosco

Το ΚΑΣ μπλοκάρει επενδύσεις €600 εκατ. της Cosco στον Πειραιά - Κεντρική Εικόνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. ανακοίνωσε ότι «η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 απέρριψε τις προτάσεις της εργοδοσίας οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν στόχο να επιλύσουν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο».

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων στον COSCO, «η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε πως ο μόνος δρόμος για να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας και να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ο δρόμος του αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και περιφρούρηση της απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018».

Αναφερόμενo στην COSCO, το σωματείο σημειώνει:

«Η ‘’COSCO’’ και οι εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσω της DPORT έχουν αποκλειστική ευθύνη για τη διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Από τη μία δεν τηρούν τη δέσμευση τους για υπογραφή ΣΣΕ και από την άλλην δίνουν στον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό νομική μορφή φτιάχνοντας ένα εργοδοτικό Σωματείο που για να πάρει έγκριση από το πρωτοδικείο Αθηνών( αφού ως γνωστόν πλέον έχουμε προβλήτες και στην Ομόνοια ) με διαβλητές κα νόθες διαδικασίες χρειάστηκαν μόλις 3 ημέρες. Αυτό το “συνδικάτο” της εταιρείας είναι ο δούρειος ίππος που θα χρησιμοποιήσει η εργοδοσία για να χτυπήσει τον αγώνα μας και την απεργία μας, γιατί πολύ απλά δεν έχει άλλα επιχειρήματα εκτός της τρομοκρατίας, του τραμπουκισμού και της διάσπασης. Φτιάξανε το νέο “σωματείο” για να διαπραγματεύεται η εταιρεία με τον εαυτό της. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες και το εργατικό κίνημα πως θα απαντήσει σε αυτές τις μεθόδους».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

  2. 6ΜΕΛΗΣ ΠΟΣΤΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

  3. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  4. ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Image result for cosco απεργια