ΕΛΛAΔΑ

Όταν το «Ελ. Βενιζέλος» ξεκινούσε το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι της Πάτρας, πριν 25 χρόνια

Tα 4 μοιραία λεπτά που εξαπλώθηκε η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Κεντρική Εικόνα

Το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που έπιασε φωτιά εν πλω από Πειραιά για Χανιά , ανοιχτά της Ύδρας, έκανε το πρώτο του ταξίδι πριν από 25 περίπου χρόνια. Μάλιστα για την εποχή του ήταν ένα πλοίο πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα σύγχρονο και  σαφώς πολυτελές.

Είχε μάλιστα πολυδιαφημιστεί και είχε προκαλέσει αίσθηση και στην Πάτρα. Άλλωστε το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε από το λιμάνι της Αχαΐκής πρωτεύουσας, γύρω στα 1992 - 1993, με προορισμό την Ιταλία, όπως θυμάται ο τότε ναυτιλιακός πράκτορας της ANEK στην Πάτρα, Κώστας Βρης.

Το πλοίο "έπιανε" είτε στο λιμάνι της Τεργέστης, είτε στο λιμάνι της Ανκόνα. Το σκαρί του πλοίου ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία GDYNIA της Πολωνίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Μεσογείου.

Ο κ Βρης αναφέρει πως οι εργασίες κατασκευής των εσωτερικών χώρων του πλοίου και η τοποθέτηση των μηχανών έγιναν στην Ελλάδα, στον Πειραιά.

«Για την εποχή του το πλοίο ήταν πολύ μεγάλο, σύγχρονο, πολύ προχωρημένο  και μπορώ να πω ότι έφερε επανάσταση. Ήταν πιο μπροστά από την εποχή του», θυμάται.

Η επιβατική κίνηση ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Την καλοκαιρινή σεζόν απασχολούσε πάνω από 100 εργαζομένους και ο κ. Βρης εκτιμά ότι το Ελευθέριος Βενιζέλος «έδωσε υπεραξία στην ΑΝΕΚ που έφερε τότε αυτό το πλοίο».

Τα δρομολόγιά του στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία διήρκησαν περίπου μια δεκαετία.

Όπως διαβάζουμε στο site της ANEK, το Ελευθέριος Βενιζέλος  διαθέτει 4 κύριες μηχανές, 12 καταστρώματα και τα πιο σύγχρονα μέσα πλοήγησης και ασφάλειας, ενώ η πολυτέλεια και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στα τεράστια σαλόνια του είναι μοναδική.

Το πλοίο πήρε το όνομα του από τον Ελευθέριο Bενιζέλο (1864-1936), που ήταν ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης του ελληνικού έθνους και ο δημιουργός της Μεγάλης Ελλάδας.