ΔΙΕΘΝΗ

Πόσα δαπανούν οι εταιρείες τεχνολογίας για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις των CEO

Πόσα δαπανούν οι εταιρείες τεχνολογίας για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις των CEO - Κεντρική Εικόνα

Πολλά είναι τα χρήματα που ξοδεύουν οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών τους. Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το CNBC, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς γεγονός που απαιτεί υψηλότερα μέτρα ασφαλείας και κατ' επέκταση υψηλότερα κόστη.

Mark Zuckerberg – Διευθύνων Σύμβουλος Facebook

Πόσα δαπανούν οι εταιρείες τεχνολογίας για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις των CEO
O δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Facebook κόστισε στην εταιρία $8,9 εκατ. το 2017 και πρόκειται για έναν ποσό αυξημένο κατά 53% σε σχέση με το 2016. Συνολικά, παρέχονται $7,3 εκατ. για προσωπική ασφάλεια και $1,5 εκατ. για την χρήση ενός ιδιωτικού αεροσκάφους. 


Jeff Bezos – Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon 

Jeff Bezos Amazon

Πολλά εκατομμύρια διατίθενται και για την ασφάλεια του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Amazon που σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην σύγχρονη ιστορία με την καθαρή αξία του να  ξεπερνά τα $150 δις. To κόστος της ασφάλειάς του ωστόσο τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερό. Από το 2010, η Αmazon διαθέτει $1,6 εκατ. ετησίως για την ασφάλεια του Jeff. Το 2009 διέθεσε $1,7 εκατ. και παλαιότερα $1,2 εκατ. 

Sundar Pichai – Διευθύνων Σύμβουλος της Google 

sundar google
Η Alphabet την περασμένη χρονιά ξόδεψε $683.557 για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai. To 93% αυτού του ποσού διατέθηκε στην ασφάλειά του και το υπόλοιπο στη χρήση των αεροσκαφών που έχουν ναυλωθεί από την εταιρεία. 

Tim Cook – Διευθύνων Σύμβουλος Αpple 

Tim Cook: To Apple Music στο Android είναι μόνο η αρχή
Λιγότερα, σε σχέση με αυτά των προαναφερθέντων, είναι τα χρήματα που διαθέτει η Apple για την ασφάλεια και τις μετακινήσεις του Tim Cook. Συγκεκριμένα η Apple για την ασφάλειά του ξόδεψε πέρυσι $224.216 και $93.109 για τις προσωπικές του μετακινήσεις.