ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Στήνεται» συμμαχία Κόκκαλη-Κούτρα στις κατασκευές

«Στήνεται» συμμαχία Κόκκαλη-Κούτρα στις κατασκευές  - Κεντρική Εικόνα

Μία μεγάλη συμφωνία που ταράζει τις ισορροπίες στον πολύπαθο ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο αναμένεται να ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κούτρας πρώην ανώτατο στέλεχος και μέτοχος της Ελλάκτωρ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να γίνει στρατηγικός εταίρος στην Ιντρακάτ του ομίλου Κόκκαλη.

Ακουγόταν εδώ και καιρό ότι ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, που διοικεί την Intracom, την εταιρεία που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της κατασκευαστικής Intrakat, εδώ και πολύ καιρό έχει αποφασίσει να αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου μέτοχος του οποίου είναι η οικογένεια του. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να έχουν προηγηθεί συνομιλίες και με τον Ευ. Μυτιληναίο οι οποίες τελικά δεν προχ'ωρησαν. Έτσι ο Δημήτρης Κούτρας μετα την αποχώρηση του απο τον Ελλάκτωρα (μετά τη Γενική Συνέλευση του ομίλου στα τέλη Ιουλίου) και παρά το γεγονός οτι έχει υπερβεί το 73ο έτος της ηλικίας του, φαίνεται ότι συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο Κων. Κόκκαλης για να προχωρήσει το deal. Οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών, οι οποίες όμως προχωρούν σε πολύ καλό κλίμα με στόχο να εξαγοράσει ο κ. Κούτρας το 20 εως 25% των μετοχών της Intrakat. Μάλιστα ο κ. Κούτρας ο οποίος διατηρεί ακόμα ποσοστό 7% στην Ελλάκτωρ ήδη φέρεται να συνομιλεί με δύο μεγάλα fund για να τους μεταβιβάσει το ποσοστό αυτό ώστε με όπλο την πρόσθετη ρευστότητα να προχωρήσει το deal με την Ιντρακάτ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

 

Τι λένε οι πληροφορίες για το deal

Η πρώτη κρούση από την πλευρά Κόκκαλη για συνέργειες στον χώρο των κατασκευών έγινε όπως αναφέρουμε και παραπάνω πριν από μερικούς μήνες στον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος κινείται επιθετικά και έχει παρουσία σε διάφορους μεγάλους διαγωνισμούς.

Φέρεται μάλιστα να έγιναν αρχικές συζητήσεις με τον επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά το εγχείρημα δεν ευοδώθηκε. Στις αρχές του 2018 η πλευρά Κόκκαλη προτεινε στον Ελλάκτωρα έναν ισχυρό γάμο στον τομέα των κατασκευών.

Το project που θα οδηγούσε στη γέννηση της ΙΝΤΡΑΚΤΩΡ, όπως τότε είχε συζητηθεί να είναι το όνομα της νέας εταιρείας, αν και συζητήθηκε απο τους βασικούς μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος να προχωρήσει.

Εκείνη την περίοδο το χάσμα μεταξύ των κυρίων ∆ημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση από τη μία και Λεωνίδα Μπόμπολα και Κούτρα από την άλλη βάθαινε και δεν επέτρεπε μια τέτοιου είδους στρατηγικές αποφάσεις

Σημειώνεται οτι η Intrakat διαθέτει ανεκτέλεστο 570 εκ. με πυλώνα κυρίως τα έργα 14 των περιφερειακών αεροδρομίων ενώ έχει «απλωθεί» και στο τουριστικό real estate, με ξενοδοχεία στην Aθήνα αλλά και στη Mύκονο, όπου επιπλέον έχει στα σκαριά και ένα ακόμα project ύψους 80 εκ. σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων.