ΕΛΛAΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής: Μεταφέρονται γεννήτριες στην Ύδρα

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής: Μεταφέρονται γεννήτριες στην Ύδρα - Κεντρική Εικόνα

"Aπό τις 2 τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού και επίσης μεταφέρονται στο νησί γεννήτριες, για να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος βρισκόταν μάλιστα εκεί όταν έγινε η διακοπή ηλεκτροδότησης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2018".

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Αν και η 'Υδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός".

"Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπίσει πού έχει γίνει η βλάβη, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο" τόνισε ο κ. Χατζηπέρος και υπογράμμισε ότι "προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση, διότι το νησί έχει αφαλάτωση, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει ρεύμα".

Σχολιάζοντας δε το αίτημα του δήμου Ύδρας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ότι και αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται από την Περιφέρεια Αττικής.