ΕΛΛAΔΑ

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Πώς η αλυσίδα του άτυχου Νίκου βοήθησε στον εντοπισμό των 3 δραστών (video)

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Πώς η αλυσίδα του άτυχου Νίκου βοήθησε στον εντοπισμό των 3 δραστών (video) - Κεντρική Εικόνα

Στο πώς φτάσανε στα ίχνη των δύο Πακιστανών στην Ειδομένη περιέγραψε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ.

Οπως ανέφερε ο κύριος Θεόδωρος Χρονόπουλος υπήρξαν δύο σημεία κλειδιά που βοήθησαν τόσο στο να βρεθούν οι αλλοδαποί για το έγκλημα στου Φιλοπάππου, όσο και να εντοπιστούν καθώς είχαν διαφύγει από την Αθήνα.

«Βρέθηκε στο σημείο η αλυσίδα από τον λαιμό του άτυχου 25χρονου Νίκου Μουστακά. Υπήρχαν βάσεις δεδομένων και η μαρτυρία της 23χρονης, που τις πρώτες στιγμές ήταν λίγο συγκεχυμένα επειδή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Τα πρώτα 24ωρα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα δεν μπορούσε να βοηθήσει. Η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα, ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Οπως σημειώνει ο ίδιος, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα άτομα αυτά όταν υπήρξαν πληροφορίες για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα.

«Λόγω του σημείου που έγινε το περιστατικό, σιγά σιγά δείξαμε κάποιες φωτογραφίες στην κοπέλα, αποκλείσαμε κάποια άτομα, οι πληροφορίες βέβαια για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα αρχικά και στη συνέχεια προς τα σύνορα της χώρας, όπως αντιλαμβάνεστε οι έρευνές μας επικεντρώθηκαν προς συγκεκριμένα άτομα», ανέφερε.

Να σημειωθεί βέβαια ότι και οι τρεις δράστες ήταν γνωστοί στις αρχές και για αυτό υπήρχαν τα στοιχεία τους στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Τον 17χρονο, μάλιστα, τον είχαν συλλάβει για ληστεία στις αρχές του χρόνου.  Ο 26χρονος Πακιστανός κατηγορούνταν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορούνταν για κλοπή.