ΕΛΛAΔΑ

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Τι πρόδωσε τους σεσημασμένους δράστες

Έγκλημα στο Φιλοπάππου: Στον εισαγγελέα με την κατηγορία δολοφονίας από πρόθεση οδηγούνται οι δράστες - Κεντρική Εικόνα

Ομολόγησαν τις πράξεις τους οι τρεις προσχαχθέντες δράστες - δύο Πακιστανοί 17 και 28 ετών και ο 25χρονος Ιρακινός συνεργός τους- της ληστείας που κατέληξε στην ανθρωποκτονία του άτυχου 25χρονου φοιτητή.στον λόφο του Φιλοπάππου, τη νύχτα του δεκαπενταύγουστου και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 23χρονη φίλη του θύματος από την Πορτογαλία που βοήθησε πολύ την Αστυνομία από την αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση όταν η κοπέλα ανάμεσα σε 150 φωτογραφίες συλληφθέντων και προσαχθέντων Ασιατών από την περιοχή για ανάλογες περιπτώσεις, αναγνώρισε τους τρεις δράστες, μία από τις πολλές φορές που είδε ξανά και ξανά τις φωτογραφίες, ενώ μέγιστη ήταν η συμβολή και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που ταυτοποίησε τα αποτυπώματα του Ιρακινού σε ένα αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή πήραν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών από την τσάντα της κοπέλας, το κινητό του θύματος και τα ρούχα τους και συνέλεξαν αντικείμενα και θραύσματα μπουκαλιών από το σημείο.

Οι δράστες παραδέχτηκαν ότι απείλησαν την κοπέλα και τον φίλο της με σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρι, αλλά δεν παραδέχτηκαν πως είχαν πρόθεση να σκοτώσουν κανέναν και πως το θύμα ουσιαστικά για να τους αποφύγει κατά την συμπλοκή παραπάτησε και έπεσε στο κενό. Βεβαίως, ακόμα και έτσι να είναι δεν καταφέρνουν κάτι αφού νομικά υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, οπότε η ανθρωποκτονία είναι δεδομένη.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί για ληστεία στην ευρύτερη περιοχή αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι από την Δικαιοσύνη, δηλαδή είχε γίνει αυτό ακριβώς που πίστευαν από την Αρχή οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, αναφορικά με την στάση της Δικαιοσύνης, όπως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει με πλήθος ανάλογων περιπτώσεων όπου η χαλαρή αντιμετώπιση, οδήγησε στην αποθράσυνση και σε κλιμάκωση της βίας σε χειρότερα περιστατικά, αλλά ακόμα στάση δεν έχει αλλάξει ούτε η Πολιτεία ούτε η Δικαιοσύνη…

Με το που ξεκαθάρισαν λοιπόν οι διωκτικές Αρχές και ταυτοποίησαν τους δράστες, άρχισε η μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό τους με συνεχείς έρευνες στο κέντρο της Αθήνας, προσαγωγές υπόπτων και ενημέρωση των Αρχών στα σύνορα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβηκε στα σύνορα με τα Σκόπια τις τελευταίες 5 ημέρες και μαζί με τις τοπικές διωκτικές Αρχές εντόπισαν ανάμεσα σε ένα πλήθος παράνομων μεταναστών που επιζητούσαν να βρουν τρόπο να διαφύγουν από την χώρα τους δύο Πακιστανούς, ακριβώς πάνω στη συνοριογραμμή της Ειδομένης.

Τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν αμέσως, όπως επίσης τον Ιρακινό συνεργό τους, εντόπισαν αρχικά το κρησφύγετο του, τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση γιατί ήθελαν να τους συλλάβουν όλους μαζί και μόλις νόμιζε ότι είναι ασφαλής, ξεθάρρεψε και άρχισε να περιφέρεται ξανά στο κέντρο της Αθήνας τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Πλέον, οι τρεις δράστες κρατούνται στην Ασφάλεια Αττική και εξετάζονται και για τυχόν άλλες ληστείες στην περιοχή. Δεν έχουν ακόμη συλληφθεί καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο και αναμένουν οι Αρχές την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον Ανακριτή για να το εκτελέσουν, κάτι που βεβαίως αναμένεται εντός της ημέρας και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς τους στον Εισαγγελέα και η διαδικασία της απολογίας τους στον Ανακριτή.

Σήμερα στις δύο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στην Ασφάλεια Αττικής, από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κοκκαλάκη και τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρόνοπουλο.