ΑΓΟΡΕΣ

Οι φόβοι για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές ρίχνουν 1% το ρούβλι

Οι φόβοι για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές ρίχνουν 1% το ρούβλι - Κεντρική Εικόνα

Απώλειες για το ρούβλι την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου μπορεί να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές το 2016. Τις μεσημεριανές ώρες Λονδίνου, το νόμισμα χάνει 1,1%, στα 67,89 ρούβλια ανά δολάριο.

O Μάικλ Κοέν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ομολόγησε την ενοχή του την Τρίτη, όσον αφορά παραβιάσεις των οικονομικών της καμπάνιας του Προέδρου. Αργότερα την ίδια μέρα, ο δικηγόρος του Κοέν υποστήριξε ότι ο πελάτης του «έχει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων» που θα «ενδιαφέρουν» τον Ρόμπερτ Μούλερ, τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι η καμπάνια του δεν είχε κάποια σχέση με τη Ρωσία.

Οι επενδυτές έχουν ανησυχήσει και από τις αναφορές της Microsoft  για χάκερςπου συνδέονται με τον ρωσικό στρατό και οι οποίοι έβαλαν στόχο ρεπουμπλικανικές πολιτικές ομάδες, ενόψει ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών.

Το ρούβλι δέχεται πλήγμα από ανησυχίες για περισσότερες κυρώσεις, με ώθηση από τις αναφορές της Microsoft και φόβους για τα στοιχεία του πρώην δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016, σημειώνει ο Koon Chow, υπεύθυνος στρατηγικής της UBP, μιλώντας στους Financial Times.