ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Στα συσσίτια οδηγεί τους συνταξιούχους ο Τσίπρας

ΝΔ: Στα συσσίτια οδηγεί τους συνταξιούχους ο Τσίπρας - Κεντρική Εικόνα

«Κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Τσίπρας είπε πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να αυξήσει τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Αυτό που πραγματικά έκανε ήταν να "ξύσει" το απύθμενο, όπως φαίνεται, βαρέλι των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Η τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «τον Σεπτέμβριο του 2014, με το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" υποσχέθηκε ("ρεαλιστικά και κοστολογημένα") 2 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015, με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα 2 δισ. ευρώ έγιναν 200.000.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015, πάλι από τη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε το "Παράλληλο Πρόγραμμα" και ένα "Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Με τον προϋπολογισμό του 2016, τα 200.000.000 ευρώ έγιναν 99.000.000 ευρώ. Τέλη 2015 και αρχές 2016, με μια χριστουγεννιάτικη και μια πρωτοχρονιάτικη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε ταφόπλακα στο "Παράλληλο Πρόγραμμα". Την 1η Φεβρουαρίου 2016, υποσχέθηκε ένα "Νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Στις 22 Μαΐου 2016, από το βήμα της Βουλής, υποσχέθηκε "Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Το ξέχασε κι αυτό και στις 27 Ιουλίου 2016, εξήγγειλε ένα "Νέο Κοινωνικό Κράτος", οδηγώντας στο μεταξύ τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ στα συσσίτια». «Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει την κοινωνική πολιτική σε ένα βαθύ πηγάδι γεμάτο παλιά και νέα ψέματα. Ουδείς τον ακούει, ουδείς τον πιστεύει», καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

«Θλιβερή η επίδοση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας»

«Με την καθιερωμένη πλέον μέθοδο των διορισμών "από το παράθυρο" κομματικών της φίλων, η κυβέρνηση επισπεύδει με τροπολογία τη δημιουργία 360 νέων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στον ΟΑΕΔ για να προσλάβει εργασιακούς συμβούλους», δήλωσαν ο συντονιστής κοινωνικών υποθέσεων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

«Της θυμίζουμε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν γίνεται με περισσότερες προσλήψεις ημετέρων στον ΟΑΕΔ, αλλά με περισσότερα προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης. Εκεί η επίδοσή της παραμένει θλιβερή», πρόσθεσαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ.