ΕΛΛAΔΑ

Αποστόλου: Έγκαιρη και συντονισμένη η επέμβαση για τη φωτιά στην Εύβοια

Αποστόλου: Πιθανός ο πλήρης έλεγχος της φωτιάς στην Εύβοια μέχρι το τέλος της ημέρας - Κεντρική Εικόνα

Έγκαιρη και αποτελεσματική χαρακτήρισε την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση των μετώπων φωτιάς στην Εύβοια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας ότι η φωτιά έπληξε κυρίως  δασική έκταση, επισημαίνοντας ότι οι ζημιές αγροτικού χαρακτήρα θα ελεγχθούν.

«Αυτή την ώρα είμαστε στη φάση μεταξύ μερικού και απόλυτου ελέγχου», σημείωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», συμπληρώνοντας ότι η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, αλλά, πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και σ' αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι όλα τα διαθέσιμα πυροσβεστικά μέσα είναι παρόντα από την πρώτη στιγμή και η κινητοποίηση είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Αυτό που ήταν οφθαλμοφανέστατο από την πρώτη στιγμή -σύμφωνα με τον υπουργό- ήταν ο πολύ καλός συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Υπήρξε έγκαιρη επέμβαση όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων, είτε επίγειων, είτε εναέριων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά πλησίασε σε δύο χωριά, και -σημείωσε ο κ. Αποστόλου- οι εκκενώσεις που έγιναν ήταν κυρίως για προληπτικούς λόγους. Στις ζημιές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται μερικά στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, ένα κοπάδι περίπου 70 αιγοβοπράτων και δύο αγροτικά κτίσματα -στις παρυφές ενός χωριού- των οποίων κάηκε η σκεπή, ενώ υπολογίζεται ότι η φωτιά έπληξε γύρω στα 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης.