ΕΛΛAΔΑ

Κινητοποιήσεων συνέχεια προαναγγέλουν τα σωματεία για Μαρινόπουλο

Κινητοποιήσεων συνέχεια προαναγγέλουν τα σωματεία για Μαρινόπουλο  - Κεντρική Εικόνα

«Συνεχίζουμε», διαμηνύουν με ανακοίνωσή τους τα 4 κλαδικά σωματεία εμπορούπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Αττικής που προκήρυξαν την 24ωρη απεργία στα καταστήματα Μαρινόπουλος. 

Καλούν δε τους εργαζόμενους στην αλυσίδα που έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, να συγκροτήσουνε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε γραφεία και αποθήκες της εταιρείας. 

Στη σχετική ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν: 

«.....Η απεργία αυτή δείχνει πως όταν οι εργαζόμενοι κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στην εργοδοσία, τότε μόνο σπάει το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε σε κάθε κατάστημα, η επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, το κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν.

Η καθολική συμμετοχή που υπήρξε σε αρκετά καταστήματα πρέπει να απλωθεί σε περισσότερα! Να σπάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός με την απληρωσιά. Να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας! Η πίεση μας προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει!

Οι επιτροπές αγώνα που συγκροτήθηκαν στα καταστήματα της Αττικής συντονίστηκαν πανελλαδικά με τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, το Ηράκλειο Κρήτης, το Βόλο, και άλλες περιοχές που είχαν πάρει απόφαση για απεργία την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα περιφρουρώντας την απεργία τους, καλώντας τους εργαζόμενους- καταναλωτές να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν για το μισθό και τις θέσεις εργασίας. Έξω από τα καταστήματα έγιναν Γενικές Συνελεύσεις, συγκροτήθηκαν και άλλες επιτροπές αγώνα. Η συμμετοχή σε πολλά καταστήματα ήταν καθολική όπως στο Ρέντη ,τη Ραφήνα,το Γέρακα, στο Αvenue, Λ. Καβάλας .

Οι εργαζόμενοι μαζικά κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μην παίζει το κρυφτό με τους εργαζόμενους.

Από την μεριά των κλαδικών και των επιτροπών αγώνα τέθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου το ζήτημα δωρεάν μεταφοράς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην γίνεται καμία διακοπή σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πάγωμα των δανείων και κάθε χρέους έως ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Η απάντηση του Υπουργείου ήταν γενικόλογη και δεν απάντησε στα συγκεκριμένα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα κλαδικά και τις επιτροπές αγώνα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως κυβέρνηση και εργοδοσία «πάνε πακέτο».

Έξω από το Υπουργείο δεκάδες ήταν τα σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Praktiker, Ledra, επισιτισμός φάρμακο, ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, Αττικό κ.α)

Τα κλαδικά σωματεία στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τους καλούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων στα καταστήματα που υπάρχουν ήδη επιτροπές αγώνα, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία από τη δημιουργία τους, να φτιάξουμε νέες εκεί που δεν υπάρχουν για να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο σε όλα τα καταστήματα ώστε να δώσουμε συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας μας».

Τα σωματεία διεκδικούν αμεση καταβολή όλων των μισθών Ιουνίου- Ιουλίου, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.

Υπογράφουν οι; Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.