ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «νέα φιέστα» Τσίπρα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος κάνει λόγο το Ποτάμι

Για «νέα φιέστα» Τσίπρα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος κάνει λόγο το Ποτάμι - Κεντρική Εικόνα

Για «νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος» κάνει λόγο το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, ενώ επιτίθεται στον πρωθυπουργό, ότι «μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους» και σε «σουαρέ στον κήπο».

«Εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για ανέργους» αναφέρει το Ποτάμι στην ίδια ανακοίνωση, σχολιάζοντας ότι «οι άνεργοι αναζητούν δουλειά - όχι καλύτερες σχέσεις με το ταμείο ανεργίας» και ότι «ελπίζουν το 2017 να δουλεύουν και δεν δελεάζονται από την προοπτική να εξακολουθούν μέχρι τότε να είναι άνεργοι ώστε να απολαύσουν τα δωρεάν εισιτήρια που τους υποσχέθηκε εν μέσω θέρους ο κ. Τσίπρας».

Κάνει, επίσης λόγο, για «κοινωνική αναλγησία» της κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει το Ποτάμι- «έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160.000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση». Ακόμη αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «καυχιέται» «ότι μόνο με τον ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», «αλλά εκείνο που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 10% ως 25%».

«Όσο για τις νέες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τις ακούμε με ενδιαφέρον. Εν τω μεταξύ, τι έχει να πει η κυβέρνηση για όσους ήδη σήμερα απολύονται κατά εκατοντάδες; Ή οι κόκκινες γραμμές θα ισχύσουν αφού θα έχει απολυθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος;» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.