ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Η απόδοση ευθυνών δεν πρέπει να γίνεται μέρος πολιτικών εντυπώσεων

Ζαχαριάδης: Η συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας είναι ζυγισμένη - Κεντρική Εικόνα

«Η ανάληψη και η απόδοση των ευθυνών είναι κορυφαίο ζήτημα σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία» τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Το ζήτημα της ευθύνης και της συγνώμης δεν είναι και δεν πρέπει να γίνεται μέρος πολιτικού και επικοινωνιακού πολέμου και εντυπώσεων. Ευθύνες δεν αποδίδονται διά των τηλεπαράθυρων» προσθέτει.

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Μάτι επισημαίνει ότι «απολογισμό έργου και απόδοση ευθυνών αν θέλουμε να γίνει με σοβαρότητα για να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες τραγικές στιγμές θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους ειδικούς, τους αρμόδιους και μετά να σχολιάσουμε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι».

«Όσο για "εμάς" να μας κρίνουν αυστηρά, αλλά όχι άδικα. Ακόμα και ο πιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολίτης που δεν είναι φανατικός καταλαβαίνει ότι δεν φταίει για όλα η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη, κάτι που σπανίζει στο πολιτικό μας σύστημα, κι όμως από μερίδα των media λοιδορήθηκε. Η βασική ευθύνη της κυβέρνησης, η έμπρακτη συγνώμη στους πολίτες είναι να οργανώσουμε το μέλλον στον αντίποδα που τα πράγματα ήταν οργανωμένα μέχρι χτες» τονίζει και προσθέτει: «Η κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη μόνο για τα δικά της χρόνια διακυβέρνησης. Ανέλαβε την ευθύνη για την ελληνική Πολιτεία την οποία και εκπροσωπεί. Η ελληνική Πολιτεία όμως δεν δημιουργήθηκε πριν από 3,5 χρόνια».

Σε ερώτηση για τον πρωθυπουργό στο δρόμο για τις εκλογές ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης με μεγάλη ευρωπαϊκή ακτινοβολία και με διεθνές βεληνεκές. Είναι η αιχμή του δόρατος, αλλά αν μου επιτρέπετε το δυνατό μας χαρτί είναι άλλο... Ο κόσμος "μας", ο κόσμος της πλατιάς προοδευτικής παράταξης, που έχει μέσα αριστερούς, κεντροαριστερούς, κεντρώους μέχρι και δημοκράτες δεξιούς που βλέπουν στον Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία για την χώρα να συνεχίσει να αλλάζει και να μην γυρίσει πίσω».