ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρτσος: Είμαστε στην τελική προεκλογική ευθεία

Κύρτσος: Είμαστε στην τελική προεκλογική ευθεία - Κεντρική Εικόνα

Την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στην τελική προεκλογική ευθεία, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τον προβληματισμό του για τον διπολισμό έως δικομματισμό- όπως είπε- που υπάρχει σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι στο παρελθόν στο πολιτικό σκηνικό.

 Υπάρχει μια αναταραχή, ένας διπολισμός έως δικομματισμός σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι στο παρελθόν, αυτό εμένα με προβληματίζει γιατί ακόμα και αν πάρει η ΝΔ αυτοδυναμία, θα χρειαστεί σίγουρα πολιτικούς συμμάχους, γιατί αυτή η αυτοδυναμία δεν θα είναι στην κοινωνία, θα είναι με βάση τον εκλογικό νόμο σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον, επομένως χρειάζεσαι και άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια.

Υπάρχει λοιπόν ένας σοβαρός κίνδυνος για τη ΝΔ να πάρει την πολυπόθητη νίκη, ακόμα και την πολυπόθητη αυτοδυναμία και να γυρίσει, να κοιτάξει γύρω της και να μην βρει έτσι δυνάμεις που να στέκονται στα πόδια τους, έτοιμες να συνεργαστούν. Αυτό θα είναι πρόβλημα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Ο κ. Κύρτσος θεωρεί ότι η κ. Γεννηματά πρέπει να ενισχύσει το ρόλο της, θα σας έλεγα και το Ποτάμι το θεωρώ αναγκαίο για την επόμενη μέρα (...). Εμείς (η ΝΔ) θέλουμε να είμαστε πρώτοι και αυτοδύναμοι, μετά θέλουμε να έχουμε μια προοπτική συνεργασίας με κεντροαριστερές δυνάμεις, φιλελεύθερες δυνάμεις, αλά βέβαια μπορεί να μην τα δούμε. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ΝΔ, αλλά νομίζω ότι τα άλλα κόμματα έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και αν υπάρξει μια έκρηξη θα έλεγα δεξιόστροφου λαϊκισμού ή κάτι τέτοιο τα μικρότερα κόμματα είναι πιθανό να την πληρώσουν ακριβότερα, οπότε θα έχουμε ένα πολιτικό σκηνικό όπου θα βγάζεις πολύ δύσκολα συνεργασίες και χρειαζόμαστε συνεργασίες".

   Αναφερόμενος στη δήλωση της εκπροσώπους Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη, ότι στόχος της ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αναγκαίο, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με έμφαση στην αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, καλύτερη συνεννόηση με μεγαλύτερη αξιοπιστία με τους Ευρωπαίους εταίρους, επιτάχυνση επενδύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και οτιδήποτε μπορεί να στείλει μήνυμα στη σωστή κατεύθυνση, καθώς και καταπολέμηση του γραφειοκρατικού φαινομένου, για να γίνονται όλα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.