ΕΛΛAΔΑ

Σιβυλλική δήλωση Αρναούτογλου για τα δύο κύματα ζέστης: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»! (Video-διαγράμματα)

Σιβυλλική δήλωση Αρναούτογλου για τα δύο κύματα ζέστης: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»! (Video-διαγράμματα) - Κεντρική Εικόνα

Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας αλλά δεν θα είναι τόσο έντονη η δυσφορία που θα νιώσουμε, σε αντίθεση με τις περισσότερες ανάλογες θερμές εισβολές και την εξήγηση δίνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως εξηγεί, αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασία κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα όμως το θετικό στην όλη επικείμενη θερμή εισβολή είναι ότι η έντονη ζέστη δεν θα συνδυαστεί με αυξημένη υγρασία και δυσφορία, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές!

Ο μετεωρολόγος σημειώνει τα εξής: 

«Μια από αυτές θα είναι και η Αττική η οποία θα φλερτάρει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μεν αλλά η υγρασία και η δυσφορία δεν φαίνεται να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα (δείτε το μετεωδιάγραμμα)

Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία μπορεί να μην αγγίξει τα επίπεδα της Αττικής αλλά η δυσφορία/υγρασία στην πόλη θα είναι κατά διαστήματα έντονη (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)..

Όπως θα δείτε στα μετεωδιαγράμματα, η θερμοκρασία από την Τρίτη και κυρίως από την Τετάρτη θα σημειώσει μεν πτώση ενώ προβλέπεται και κατά τόπους άστατος καιρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, αλλά τα επίπεδα δυσφορίας/υγρασίας και στις δύο πόλεις και όχι μόνο θα πάρουν την ανιούσα..

Κάτι σαν "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δηλαδή..»

 

Ακολουθεί βίντεο με την πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο.