ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ύφεση η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σε ύφεση η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Κεντρική Εικόνα

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αλλά και των plug-in υβριδικών σημείωσαν στασιμότητα κατά το πρώτο μισό του 2018. Ο λόγος που αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, έχει να κάνει με την περιορισμένη αυτονομία και το ελάχιστα αναπτυγμένο δίκτυο φορτιστών.

Το πρώτο εξάμηνο του 2018 «έκλεισε» με τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα να αποτελούν το 33% των πωλήσεων στην Ευρώπη. Αυτό αποτελεί μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, όταν και το ποσοστό των ηλεκτρικών έφτασε το 54%. Οι ειδικοί αναλυτές προβάλλουν ως κυριότερες αιτίες αυτής της εικόνας, τόσο την περιορισμένη αυτονομία που παρουσιάζουν τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα, όσο και τη στασιμότητα στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης, που θα επέτρεπε τη χρήση ακόμα περισσότερων αυτοκινήτων του είδους.

electric cars europe boi-530

Η εικόνα της Ευρωπαϊκής αγοράς πάντως, είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το παρελθόν, μια και τα ηλεκτρικά παραμένουν ψηλά στις αναζητήσεις των καταναλωτών, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως τα βενζινοκίνητα μοντέλα κερδίζουν έδαφος έναντι των diesel. Τα τελευταία, φαίνεται πως έχουν ήδη αρχίσει και πληρώνουν με μείωση των πωλήσεών τους, τις απαγορεύσεις που θα ξεκινήσουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις από το επόμενο κιόλας έτος.

Elektroauto