ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζανακόπουλος: Δημιουργούνται δημοσιονομικά περιθώρια για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις

Τζανακόπουλος: Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ - Κεντρική Εικόνα

Την θέση ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να γίνουν μόνιμα από εδώ και πέρα.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «οι πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν μετά το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας στις 21 Αυγούστου θα είναι αρκετά μεγάλες».

Όπως είπε, είναι ήδη ψηφισμένος ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ήδη υπάρχει πρόβλεψη για τον κατώτατο μισθό ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων».

«Δημιουργείται ένας χώρος περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ για το 2019, ο οποίος θα αυξηθεί περισσότερο το 2020

Θα δούμε μόνιμα μέτρα φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού του 2019.

Εκεί θα αποσαφηνίσει τα μέτρα ελάφρυνσης» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αφού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει καταρρεύσει το αφήγημα της και ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της επειδή προχωρούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια συνετή δημοσιονομική πολιτική χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί.

«H Τουρκία παίζει με τις ζωές των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας»

Όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για την απελευθέρωση τους, αναφέροντας ωστόσο πως αυτό εναπόκειται στην Τουρκία.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια», σημειώνοντας ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομα μια μεταστροφή της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό.

«Προφανώς το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν το χρησιμοποιεί για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο, δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως συμπλήρωσε, «εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες, όμως όλα εξαρτώνται από την τουρκική Εισαγγελία, που στο σύστημα της χώρας είναι εξαρτώμενη από την τουρκική κυβέρνηση».

«Ο κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά με τα εκλογικά σενάρια λόγω και της στάσης του Π. Καμμένου για το Σκοπιανό, ο κ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.