ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η πλατεία των ξενοδοχείων Wyndham στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Η πλατεία των ξενοδοχείων Wyndham στο κέντρο της Αθήνας (photos) - Κεντρική Εικόνα

Νέα ξενοδοχειακά projects στην τουριστική αγορά, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και σε προορισμούς με υψηλή ζήτηση, δρομολογεί η αμερικανική αλυσίδα  Wyndham Hotels & Resorts σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία  διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International. Ήδη η αλυσίδα, που έκανε την είσοδό της στην Ελλάδα το 2016 με το άνοιγμα Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη (πρώην Athens Imperial, ιδιοκτησίας του ομίλου της Βιοχάλκο), μετρά συνολικά επτά μονάδες.

Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της είναι το Wyndham Athens Residence, με 89 δωμάτια και σουίτες σε στιλ διαμερισμάτων, στη οδό Αχιλλέως ακριβώς απέναντι από το  Wyndham Grand Athens, επίσης στην πλατεία Καραϊσκάκη. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ περίπου, σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο γραφείων. Αποτελεί δε το πρώτο μεικτής χρήσης (mixed-use) concept φιλοξενίας της Wyndham Hotels & Resorts στην Ελλάδα.

Image result for Wyndham  αχιλλεως

Σύμφωνα με τα στελέχη της Wyndham και της Zeus, αναμένεται το κλείσιμο και νέων συμφωνιών, θα υπάρξουν concepts σε Αθήνα και άλλες πόλεις, ενώ παράλληλα θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις στο κομμάτι των residence, δηλαδή δωματίων σε στυλ διαμερισμάτων που απευθύνονται κυρίως σε οικογένειες. Παρόμοια στρατηγική ακολουθήθηκε και στη γειτονική Τουρκία, όπου η αλυσίδα μετρά 70 ξενοδοχεία σε περίπου πέντε χρόνια παρουσίας. Η είσοδος στην Ελλάδα ήρθε όμως καθυστερημένα, όπως διευκρίνισαν.

Image result for Wyndham  αχιλλεως

Οι επενδύσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα το "δίδυμο” ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το συνολικό ύψος των επενδύσεων. Εκτός από τις δύο μονάδες στην Αθήνα, λειτουργούν επίσης το Wyndham Loutraki Poseidon Resort και το Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα και το Ramada Attica Riviera στο Μάτι (στο δίκτυο ανήκει και το Thraki Palace στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς τη συμμετοχή της Zeus). Το ευρύτερο σχέδιο αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και διαχείριση έως και 20 ξενοδοχειακών μονάδων μέσα στη δεκαετία στην περιοχή των Βαλκανίων, με έμφαση στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σε εκδήλωση προς τους δημοσιογράφους με αφορμή τη λειτουργία του Wyndham Athens Residence ο  Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), η αγορά της Αθήνας έχει πολλές προοπτικές, ενώ έχει δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στον Τουρισμό λόγω της αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων και των επενδύσεων που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο.

"Στην Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενος αριθμός διεθνών αφίξεων και πιστεύουμε ακράδαντα πως η Αθήνα θα αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη. Η προσθήκη του Wyndham Athens Residence, που βρίσκεται δίπλα στο Wyndham Grand Athens, εμπλουτίζει το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων υπό τη διοίκησή μας και προωθεί περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή" σημείωνε αντίστοιχα  ο Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος της Zeus International.

Η αμερικανική Wyndham Hotels & Resorts θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχειακού franchising παγκοσμίως, με σχεδόν 9 χιλ. ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες σε έξι ηπείρους. Η εταιρεία διαθέτει ένα portfolio 20 ξενοδοχειακών brands και επίσης δραστηριοποιείται στο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών ξενοδοχειακού management, με περισσότερα από 400 ξενοδοχεία υπό τη διαχείρισή της.

Πηγή capital.gr