ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: H Σακίρα επισκέφθηκε το χωριό της γιαγιάς της

Λίβανος: H Σακίρα επισκέφθηκε το χωριό της γιαγιάς της - Κεντρική Εικόνα

Η Σακίρα, η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια, με καταγωγή από τον Λίβανο, η οποία βρίσκεται στη χώρα για μια συναυλία, επισκέφθηκε σήμερα τη γενέτειρα της γιαγιάς της, της μητέρας του πατέρα της, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Καλημέρα Τανουρίν, ευχαριστώ, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ» είπε στα αραβικά, η 41χρονη τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε αυτό το χωριό, που βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου.

Συνοδευόμενη από τοπικούς αξιωματούχους, η Σακίρα επισκέφθηκε ένα φυσικό καταφύγιο με κέδρους, ενώ και η ίδια φύτεψε δύο δένδρα, το εθνικό σύμβολο του Λιβάνου.

Προς τιμή της, οι ντόπιοι μετονόμασαν μια μικρή πλατεία σε αυτόν τον βιότοπο, Σακίρα Μουμπάρακ, το επίθετο της οικογένειας του πατέρα της, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Τανουρίν, Μπαχάα Χαρμπ.

Η τραγουδίστρια, που επισκέπτεται τον Λίβανο μαζί με τους δυο της γιους, αναμένεται απόψε να δώσει, με μια συναυλία, το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων στο Διεθνές Φεστιβάλ των Κέδρων, στον βόρειο Λίβανο, παρουσία 13.000 θαυμαστών της.

Είναι η τρίτη φορά που η εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα μεταβαίνει στον Λίβανο. Πρώτη φορά επισκέφθηκε τη χώρα το 2003, επέστρεψε εκεί το 2011.