ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες του εξωτερικού

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες του εξωτερικού  - Κεντρική Εικόνα

Για τον μεγαλύτερο πολιτικό εμπαιγμό στους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης χθες στη Βουλή για το θέμα της ψήφου όσων ζουν στο εξωτερικό. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση είπε ουσιαστικά πως «όποιοι έχετε χρήματα, όποιοι είστε πλούσιοι, μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήριά σας και να έρθετε να ψηφίσετε. Όλοι οι υπόλοιποι που φύγατε από ανάγκη, για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές σας, που ενώ σπουδάσατε στην Ελλάδα και είχατε όνειρα και φιλοδοξίες, σάς διώξαμε και πήγατε στο εξωτερικό και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, να κόψετε το λαιμό σας και δεν θα ψηφίσετε»

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, προκειμένου οι Έλληνες που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. «Το προβλέπει το Σύνταγμά μας. Και την αρνείται η κυβέρνηση και υπεκφεύγει, γιατί φοβάται αυτούς τους ανθρώπους που έδιωξε από τη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, να τους αρνείται κανείς τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Εάν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπάρξει συνεπής σε ό,τι έχει δεσμευτεί μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα διαγράψει τα δάνεια των πολιτών από τις τράπεζες, θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις, άλλο τόσο συνεπής θα είναι στο θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Η επιτροπή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι του Βαμβακούλα... Τριμελής επιτροπή με πέντε άτομα που θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. «Σε κομβικά θέματα, στα οποία οι Έλληνες περιμένουν λύσεις, αποδεικνύει ότι είναι ανεπαρκής και χωρίς πολιτικό κεφάλαιο» υποστήριξε και πρόθεσε: «Όχι μόνο πάγωσε το Eurogroup το θέμα της αναβολής της περικοπής των συντάξεων, όχι μόνο μπλόκαρε την ποσοτική χαλάρωση - θυμάστε πως πανηγύριζε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης - όχι μόνο απέρριψε το waiver, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε την εντύπωση ότι εξακολουθεί να κάνει το απόλυτο κουμάντο σε μια ανίσχυρη κυβέρνηση που λέει μόνο ναι».