ΔΙΕΘΝΗ

Brexit: Το Λονδίνο θα μπορεί να συνάψει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Brexit: Η Ε.Ε. έτοιμη για νέα αναβολή στο Λονδίνο, όμως θέτει ερωτήματα για τη διάρκειά της - Κεντρική Εικόνα

Μια εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι η νέα πρόταση για την τελωνειακή σχέση της χώρας μετά το Brexit θα εμποδίσει τη Βρετανία να συνάψει μια νέα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Το περιοδικό Spectator ανέφερε νωρίτερα ότι στα έγγραφα που δόθηκαν στους υπουργούς πριν από μια συνάντηση αύριο Παρασκευή προτείνεται ότι η Βρετανία θα παραμείνει στενά εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην τελωνιακή σχέση και αυτό θα καταστήσει δυσκολότερη τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

«Είναι κατηγορηματικά αναληθής ο ισχυρισμός ότι δεν θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», τόνισε η εκπρόσωπος της Μέι.

«Η πρωθυπουργός ήταν πάντα σαφής ότι θα επιδιώξουμε μια συνολική και φιλόδοξη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη των εμπορικών και επενδυτικών μας σχέσεων», πρόσθεσε.

Η Τερέζα Μέι θα προτείνει αύριο ένα νέο σχέδιο για τη διευκόλυνση του εμπορίου που θα προσφέρει στη Βρετανία μεγαλύτερη ελευθερία στη θέσπιση δασμών μετά το Brexit, σε μια τελευταία προσπάθεια να συσπειρώσει την κυβέρνησή της σε ό,τι αφορά τα σχέδια για την αποχώρηση από την ΕΕ.