ΕΛΛAΔΑ

Ζάκυνθος: Είχαν 214 επιβάτες τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο με 48 βαθμούς (video)

Ζάκυνθος: Είχαν 214 επιβάτες τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο με 48 βαθμούς (video) - Κεντρική Εικόνα

πίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση βίωσαν την Κυριακή 214 επιβάτες που ταξίδεψαν από τη Ζάκυνθο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και το αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες, παρέμειναν για τρεις ώρες "εγκλωβισμένοι" στην καμπίνα του αεροσκάφους της Thomas Cook χωρίς κλιματισμό, την ώρα που η θερμοκρασία στο νησί ήταν 30 βαθμοί Κελσίου.

Η ζέστη στο εσωτερικό του αεροπλάνου ήταν αποπνικτική, με αρκετούς να βγάζουν τα ρούχα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ασφυκτικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι επιβάτες έκαναν εμετό, άλλοι λιποθύμησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι κρίσεις πανικού. Κατά τη διάρκεια της ταλαιπωρίας τους, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τους προσφέρθηκε νερό και φαγητό.

Κάμερες κινητών τηλεφώνων κατέγραψαν τις εικόνες ντροπής:

Μετά το πέρας των τριών ωρών τούς γνωστοποιήθηκε ότι το αεροσκάφος δεν πρόκειται να ξεκινήσει και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία. Όσον αφορά τη χορήγηση φαγητού, αυτή έγινε μετά τις 21.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η πτήση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με την αεροπορική να απολογείται για την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν οι επιβάτες.