ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεγαλοστέλεχος της Jumbo έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ για τη βίλα Κωστόπουλου-Μπαλατσινού (photos)

Μεγαλοστέλεχος της Jumbo έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ για τη βίλα Κωστόπουλου-Μπαλατσινού (photos) - Κεντρική Εικόνα

Ένας επιχειρηματίας χαμηλών τόνων, ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Απόστολου Βακάκη, είναι αυτός που απέκτησε, αντί 4,7 εκατομμυρίων ευρώ και ύστερα από «σκληρό παζάρι», τη βίλα που ανήκε στο ζεύγος Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη. Η πώληση-μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα των 1.250 τμ θα δοθεί προίκα στη μία από τις δύο κόρες του κ. Παπαευαγγέλου. Βέβαια, άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε καθαρά για επενδυτικούς λόγους και, όταν η αγορά ανακάμψει, θα «μοσχοπουληθεί» ενδεχομένως σε κάποιον αλλοδαπό εκατομμυριούχο.

Η βίλα, που βρίσκεται σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της Αθήνας, στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, μετά το «κανόνι» της ΙΜΑΚΟ του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, πέρασε στην Eurobank από το 2013 και από τότε είχε μπει πωλητήριο στο ακίνητο, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας την Eurobank Property Services.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν βγήκε σε πλειστηριασμό. Ανήκε στο στοκ ακινήτων της τράπεζας και πωλήθηκε πριν από λίγες μέρες στην τιμή των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια, η αρχική τιμή ήταν υψηλότερη, αρκετά πάνω από τα 5εκατ ευρώ, αφού το συγκεκριμένο ακίνητο αποτιμάται στα 8 με 10 εκατ. ευρώ.

Όμως ο κ. Παπαευαγγέλου, ιδιαίτερα μετρημένος στις επιχειρηματικές του συναλλαγές, έριξε το τίμημα τουλάχιστον κατά 500 χιλιάδες ευρώ και πλέον είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας. Ίσως προικίσει με αυτό το μικρό «παλάτι» μία από τις δύο κόρες του, ίσως πάλι το πωλήσει αν βρεθεί αγοραστής να προσφέρει αρκετά πάνω από τα 4,7 εκατ. ευρώ, που πλήρωσε ο ίδιος.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η βίλα στην πλατεία Δροσοπούλου στην Φιλοθέη, κατασκευάσθηκε σε σχέδια του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Τάσου Ζέππου. Βρίσκεται σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων περίπου, και το συνολικό εμβαδόν της -που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα- είναι 1.250τμ, ενώ διαθέτει και 68τμ εξωτερική πισίνα.

Συγκεκριμένα η βίλα διαθέτει υπόγειο εμβαδού 528τμ, ισόγειο επιφάνειας 280τμ, πρώτο όροφο 253τμ και δεύτερο όροφο εμβαδού 182τμ.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου στη Jumbo

Διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).