ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πιάνει Πάτρα το πρώτο πλοίο από Κωνσταντινούπολη προς Τεργέστη (photos)

Πιάνει Πάτρα το πρώτο πλοίο από Κωνσταντινούπολη προς Τεργέστη (photos) - Κεντρική Εικόνα

Το πρώτο πλοίο της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας UN. RO-RO με έδρα την Κωνσταντινούπολη καταφθάνει σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας, εγκαινιάζοντας τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κωνσταντινούπολη – Τεργέστη, με ενδιάμεσο σταθμό την αχαϊκή πρωτεύουσα. Έχουν προγραμματισθεί, σε πρώτη φάση, τέσσερις προσεγγίσεις εβδομαδιαίως στο λιμάνι μας, δύο ανά κατεύθυνση (προς και από Τεργέστη) με προοπτική να αυξηθούν, στο άμεσο μέλλον, σε τρείς.

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στην οποία αναφερόταν τα εξής:

«Η εν λόγω εταιρεία πρόσφατα εξαγοράσθηκε από μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, την Δανέζικη DFDS, η οποία κυριαρχεί στους εμπορικούς δρόμους της βόρειας Θάλασσας και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη.

Έχουν προγραμματισθεί, σε πρώτη φάση, τέσσερις προσεγγίσεις εβδομαδιαίως στο λιμάνι μας, δύο ανά κατεύθυνση (προς και από Τεργέστη) με προοπτική να αυξηθούν, στο άμεσο μέλλον, σε τρείς.

Σκοπός, των ενδιάμεσων αυτών στάσεων στο λιμάνι της Πάτρας στη διαδρομή προς Τεργέστη, είναι η μεταφόρτωση φορτίων, προερχόμενων από την Τουρκία, που προορίζονται για λιμάνια της Ιταλίας νοτιότερα της Τεργέστης (Μπρίντεζι, Μπάρι, Ανκόνα, Βενετία), τα οποία θα εξυπηρετούνται με τις υφιστάμενες γραμμές άλλων εταιρειών από το λιμάνι της Πάτρας καθώς και η εκφόρτωση φορτίων για την εγχώρια αγορά.

Αντιστρόφως, κατά την επιστροφή τους πλοία από την Τεργέστη με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη, θα παραλαμβάνουν φορτία που θα καταφθάνουν, από τα ως άνω λιμάνια της Ιταλίας, στην Πάτρα αλλά και φορτία της εγχώριας αγοράς που έχουν προορισμό την Τουρκία και άλλες χώρες της Ανατολής.

Το λιμάνι μας προετοιμάσθηκε έγκαιρα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να καλωσορίσει την νέα αυτή δραστηριότητα η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής του θέσης στο θαλάσσιο διάδρομο της Αδριατικής. Παράλληλα υποστηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες του Ο.Λ.ΠΑ., σύμφωνα με τον στρατηγικό του σχεδιασμό, για την ανάδειξη του λιμένα μας σε Ισχυρό κόμβο συνδυασμένων μεταφορών του Κεντρικού Διευρωπαϊκού Δικτύου και σε κόμβο διασύνδεσης των δύο μεγάλων αξόνων, της  Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean) και του Σκανδιναβικού διαδρόμου (Scandinavian corridor) που διασχίζει την Ιταλία.

Ευχόμαστε, στους νέους χρήστες και συνεργάτες του λιμένα μας, καλή επιτυχία στους νέους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να τους παρέχουμε υψηλού επιπέδου λιμενικές υπηρεσίες ώστε αυτή η δραστηριότητα να αποδειχθεί βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής.»

Αποτέλεσμα εικόνας για un ro ro ship trieste istanbul

Αποτέλεσμα εικόνας για un ro ro ship trieste istanbul

Αποτέλεσμα εικόνας για un ro ro ship trieste istanbul